Preppa kroppen för träning

Nu på lördag 18/5 är det dags för Göteborgsvarvet, ett av världens största långlopp. I år har 60 000 anmält sig. Kanske är du en av dem? Eller tillhör du dem som drömmer om att stå på startlinjen nästa år? Då är det dags att börja träna nu!

Fitness24Seven här i Sannegården erbjuder kvalitativ träning dygnet runt, alla dagar i veckan. När du styrketränar behöver du tänka lite extra på att äta både före och efter passet.

För att du ska orka trycka på och utmana musklerna ordentligt är det viktigt att äta lite innan, gärna snabba kolhydrater och protein. Direkt efter passet behöver kroppen ett återhämtningsmål. Ett bra återhämtningsmål kan exempelvis vara ett ägg och en banan eller en smoothie med juice, bär och kvarg. Efter träning är de snabba kolhydraterna bra just för att de hjälper proteinet i återhämtningsmålet att få lite större effekt i musklerna.

Vad är skillnaden på snabba och långsamma kolhydrater?

Hur långsamma eller snabba kolhydrater är beror på hur snabbt de går ut i blodet och har effekt på energin. Långsamma kolhydrater verkar längre och gör att man har ork lite längre. Ska du köra ett längre pass kan långsamma kolhydrater som exempelvis finns i fullkornsbröd, ha en bra effekt. De snabba kolhydraterna som frukt, juice och mjölk, ger snabb energi. Därför är de bra inför ett träningspass. 

Tips för den träningsbitne

Perfekt återhämtning efter gympasset

Läs mer om mat, hälsa och träning