Skapa din egen fotbollsfest

13 juni, 2019

Oavsett om du älskar fotboll eller inte så är det lätt att dras med när Sveriges landslag spelar. Nu är det perfekt läge att bjuda in dina nära och kära, kompisgänget eller grannarna till ett härligt soffhäng. Varför inte gå all in och erbjuda gästerna ansiktsmålning?

Att heja fram Sveriges bästa damlag kräver både entusiasm och viss fysisk aktivitet. Det ska applåderas, gestikuleras och vrålas av glädje. Då är det viktigt att värma upp innan. Ett tips är att göra som landslaget själva och dansa loss till riktiga klassiker som Waterloo och Främling. För att höja hejarklackskänslan ytterligare dekorerar du hemmet med blågula ballonger och serpentiner. 

Flytta ut vardagsrummet 

Bär ut din tv i trädgården och bjud på fotbollsfest på din egen gräsplan. Med några flaggspel i träden skapar du enkelt en fin inramning. I halvlek kan ni ha er egen mini-cup och er egen pris-buckla som första pris.  

Sätt ihop en fotbolls-tävling

Vem vinner skytteligan? Vilket land går längst? Vem får flest gula kort? Och vem blir bästa målvakten? Arrangera en tävling bland dina vänner och se vem som är bäst på fotboll!  

Recept för en godare fotbollsfest 

Här får du tips på en meny som är lätt att mumsa på oavsett var och hur du tittar.   

Sommarbål med rabarber, fläder och jordgubbar

https://www.ica.se/recept/sommarbal-med-rabarber-flader-och-jordgubbar-723669/ 

Skaliga rotfruktschips

https://www.ica.se/recept/skaliga-rotfruktschips-721487/

Piadina med ost och skinka

https://www.ica.se/recept/piadina-med-ost-och-skinka-721656/

Jordgubbsmaräng

https://www.ica.se/recept/jordgubbsmarang-1925/